Veel gestelde vragen

Covid: wat en hoe? 

Created with Sketch.

Gelukkig is onze zaal groot genoeg om voldoende personen toe te laten. Je kan dus veilig onze lessen volgen. De zaal is wordt regelmatig gekuist en verlucht. Hieronder nog eens de regels op een rijtje :

  • Het is verplicht om een masker te dragen binnen het gebouw en wanneer je rondwandelt 
  • Eens op je mat, mag je masker uit 
  • We vragen je om de basisregels te blijven respecteren; 1,5m afstand en raden je aan om regelmatig je handen te wassen (eventueel voor en na de les)
  • Handgel is aanwezig in het lokaal 
  • Bedankt om thuis te blijven als je je niet goed voelt of griepsymptomen hebt 

Wat moet ik voorzien voor de lessen? 

Created with Sketch.

Yoga: je eigen yogamat is noodzakelijk. Blokken en andere zaken die je zelf nodig acht (deken, bolster,...) mag je ook altijd meenemen. Wij raden aan om 2 blokken te voorzien om je te ondersteunen bij poses. Een deken is ook altijd welkom voor de relaxatie, het is echter niet noodzakelijk (behalve als je snel koud hebt :-)). Probeer zelf aan te voelen wat je nodig hebt. Een eigen fles water is aangeraden. 

Pilates: je eigen (yoga)mat is noodzakelijk, elastieken en/of gewichten die voor je passen mag je ook altijd meenemen als je wat intenser wil gaan werken. Een eigen fles water is aangeraden.
 
 Workshops: alles wordt voorzien: matten, water, thee en snacks. 
 

 - Indien je twijfelt over wat je nodig hebt, spreek ons gerust aan voor of na de les  - 


Wat is het verschil tussen yoga en pilates? 

Created with Sketch.

Yoga legt eerder de focus op ontspannen in houdingen. Pilates is dynamischer en werkt eerder spierversterkend. In beide gevallen leggen we het accent op de ademhaling en werken we met respect voor het lichaam. 

Hoeveel kost een yoga en/of pilates les? Hoe gebeurt de betaling?  

Created with Sketch.

Een losse les (yoga of pilates) kost €15. Voor een abonnement van 10 lessen betaal je €130. Je reserveert een plaats via de website (verplicht) en je betaalt per les indien je geen abonnement hebt. Dat kan ter plaatse via Payconic of overschrijving. Heb je een abonnement? Dan schrijf je je gewoon telkens online in voor de les, er is geen betaling nodig ter plaatse. We houden je abonnement bij en geven je een seintje wanneer het verlopen is zodat je kan vernieuwen. 

Waar en wanneer gaan de lessen en workshops door? 

Created with Sketch.

 De lessen en workshops gaan door in het CC De Zandloper. Kaasmarkt 75, 1750 Wemmel. Het rooster en meer informatie vind je hier.

Ik heb rugklachten, ben zwanger, ik ben geen 20 jaar meer... 
Mag ik deelnemen? 

Created with Sketch.

Onze lessen zijn vrijwel toegankelijk voor iedereen en we doen ons best om zo goed mogelijk te beantwoorden aan de noden van elkeen, o.a. door opties aan te bieden die zijn aangepast aan uw leeftijd, niveau… Echter, wij zijn geen dokters noch specialisten binnen een bepaald domein. Wij gebruiken onze kennis en ervaring van het lichaam en en werken hier nog zelf dagelijks aan. Indien je niet zeker bent of de lessen iets voor jou zijn: praat er dan eerst over met je arts of specialist. Verder ben je in goede handen zolang je je eigen lichaam respecteert. Jij leeft erin, jij voelt je lichaam aan dus: luister ernaar. 

Wat is het verschil tussen persoonlijke begeleiding van Wacoya, een psycholoog en personal trainer? 

Created with Sketch.

De missie van Wacoya is om je te begeleiden naar meer welzijn en dit door middel van beweging en lichaamswerk. Vanuit onze opleidingen en ervaring hebben wij de nodige kennis en inzicht in lichaamsgerichte therapie. Wij zijn echter geen klinische psychologen die zware pathologieën behandelen, noch kinesisten die specialist zijn binnen dit domein. Indien nodig verwijzen wij u naar hen door. Ons domein richt zich op het holistische en bekijkt de mens vanuit zijn geheel: mentaal, fysiek en emotioneel.